Nee je hoeft mij niet te helpen...ik kan zelf wel eten 2
Baby 0-1 jaar, Kleuter 4 tot 6 jaar, Peuter 1 tot 3 jaar

Nee je hoeft mij niet te helpen…ik kan zelf wel eten

Mijn zoon wil eigenlijk sinds hij vast voedsel krijgt zelf eten. Wanneer hij het niet zelf mag doen eet hij gewoon niet. Het zelf eten met een koekje of een broodje is geen probleem want het is lekker droog voedsel, maar met warm eten is het een grote knoeiboel echt alles zit onder. Het mooiste […]

Opvoeden wanneer begin je er mee
Baby 0-1 jaar, Basisschool, Kleuter 4 tot 6 jaar, Opvoeding, Peuter 1 tot 3 jaar, Puber 13 tot 17 jaar

Wanneer begin je eigelijk met opvoeden?

Begin je nu met opvoeden als je kind ondeugend begint te worden? Of begin je er al veel eerder? Wanneer b.v je kleintje begint te kruipen naar de mooie glazen vaas die je als sierstuk op de grond heb staan. En wat wordt er nu eigenlijk precies bedoeld met het opvoeden van kinderen? Met het […]

Valerio en zijn e nummers
Peuter 1 tot 3 jaar

Prietpraat op de peuterschool van onze Valerio over E-nummers in zijn sap

Prietpraat op de peuterschool van onze zoon Valerio over E-nummers in zijn sap. Heerlijk om bovenstaande even met jullie te delen. Valerio wordt altijd een beetje druk van de extra toevoegingen zoals zoetstoffen en kleurstoffen ik noem dit E-nummers in zijn eten of drinken. Thuis drinkt hij eigenlijk alleen water of melk maar op school […]

Speelgoed
Basisschool, Kleuter 4 tot 6 jaar, Opvoeding, Peuter 1 tot 3 jaar

Moeten broer en zus nu altijd samen delen en samen spelen?

Ons gezin bestaat uit 4 kinderen, een meid van 16 jaar, dochter van 7 jaar, een zoon van 3 jaar en een zoon van 1 jaar. Je kunt je voorstellen dat met deze leeftijden en zoveel kinderen het speelgoed rond mijn oren komt vliegen. Kasten staan vol met spellen, beneden staat 1 bak peuter speelgoed, […]

Buitenspelen kinderen
Basisschool, Kleuter 4 tot 6 jaar, Opvoeding, Peuter 1 tot 3 jaar

Buitenspelen mag ……maar ze krijgen wel regels mee….de enige regel die ik zelf vroeger mee kreeg was dat ik binnen moest zijn als de lantarenpalen aan gingen.

Buitenspelen deed ik zelf ook altijd heel graag de enige regel die ik toen had was dat ik binnen moest zijn als de lantarenpalen aan gingen. Maar deze regel gaat bij mijn kinderen niet meer op, ze krijgen een aantal extra regels mee….het is een wonder dat ze nog naar buiten willen met mijn strake […]