Klik op de afbeelding en bestel meteen deze leuke babypyjama in onze webshop

Babypyjama Nijntje blauw met blauw gestreepte lange broekBabypyjama Nijntje roze met roze gestreepte lange broek

Vanaf zes maanden kan een baby 10 tot 12 uur per nacht slapen. Dit geldt natuurlijk onder normale omstandigheden en niet als hij niet lekker is, tandjes krijgt etc. 7 uur is een prima bedtijd voor kindjes van deze leeftijd.

Ook voor babies van deze leeftijd geldt dat regemaat en voorspelbaarheid helpen een goed slapend kindje te krijgen. Als je hiermee wilt beginnen, dan vind je onderstaand enkele tips:

Probeer een vaste tijd te hebben waarop jullie op staan en waarop je baby ’s avonds gaat slapen.

Hoe bouw je regelmaat op?

  • Schrijf op wat het ritme van je kindje nu is. Wanneer wil hij eten en slapen.
  • Stel op basis het schema vast wat je zelf zou willen. Ga hierbij ook uit van wat goed bij jou als ouder past. Veel ouders werken en het schema moet voor jullie allemaal goed zijn, dat geeft rust voor iedereen. Stel ook de vaste bedtijd voor je kindje vast.
  • Ga het ritme van je baby langzaam rekken naar het schema wat je wilt (bv voeding iedere drie dagen een kwartier rekken)
  • Het moet leuk blijven, maak je niet te druk als het een dag minder gaat. Ga er ontspannen mee om. En geef jezelf en je kindje de tijd om op het schema te komen.

Wat zit er in een schema?

  • Slaapmomenten (2 per dag naast de nacht voor kindjes van 6 maanden)
  • Eetmomenten
  • Speel en knuffelmomenten
  • Badmomenten
  • Avondritueel
  • Het avondritueel is een vast patroon van dingen die jullie doen voordat de kleine aan zijn nachtrust begint. Denk hierbij aan in bad gaan, pyjama aan, verhaaltje vertellen, muziekmobiel aanzetten, een laatste kus en dan weg gaan. Het ritueel is bedoeld om je kind tot rust te laten komen en voorspelbaarheid te geven.

Een badje maakt je baby slaperig. Je kunt proberen om de baby ongeveer een uur voordat het bedtijd is in bad te doen. Geef hem daarna nog een fles en stop hem lekker in.

Leren om zelf in slaap vallen
Blijf niet bij je baby tot hij of zij in slaap is gevallen. Je kind moet leren zelf in slaap te vallen. Bovendien loop je zo het risico dat je kind in paniek raakt als hij of zij wakker wordt en jij weg blijkt te zijn.

In zijn eigen bedje
Zorg dat je een vast patroon hebt Leer dat hij zelf in slaap kan vallen, zo vaak mogelijk in eigen bedje slapen. Hij mag best 5 minuutjes huilen maar als je baby overstuur is, is het fijn als hij door zijn ouder gerustgesteld wordt. Probeer dit af te bouwen, eerst je kindje pakken om hem te troosten, dan terug leggen in zijn bed en erbij blijven en dan weer opnieuw proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *