Klik op de afbeelding en bestel meteen deze leuke babypyjama in onze webshop

Babypyjama Nijntje blauw met blauw gestreepte lange broekBabypyjama Nijntje roze met roze gestreepte lange broek

 

Slaaptips voor babies tot 6 maanden..

De meeste babies worden blij van een voorspelbaar, regelmatig leven. Door een vast schema weet de baby wanneer er gegeten en geslapen wordt en verlopen beiden vaak goed. Een uitgeruste baby eet goed, en een baby die goed eet slaapt goed. Ga ontspannen om met het schema, kijk wat bij je kind en wat bij jou past. Neem voor het schema het ritme van je baby als uitgangspunt en ga daarmee spelen (bijvoorbeeld steeds een beetje langer tussen twee voedingen). En kies voor een indeling die ook goed voor jou als ouder werkt. Als je begint aan het inbouwen van een schema, begin dan met op te schrijven wat het patroon is en bepaal naar welk patroon je toe zou willen werken. Het begin is altijd moeilijk, zowel voor jou als voor je baby. Stel daarom telkens nieuwe kleine doelen.Als een babyovermoeid is, is het lastiger voor hem om in slaap te vallen. Denk niet te gauw dat de baby toch niet moe is en geef hem de ruimte om de slaap te vatten. Je mag je baby best 5 minuten laten huilen om te kijken of hij alsnog in slaap valt. Als je vindt dat het huiltje klinkt of dat hij overstuur is, kun je hem even troosten (in zijn kamer) en opnieuw wegleggen.

Borstvoeding

Als je borstvoeding geeft, laat je kindje dan maximaal 2 keer 20 minuten drinken en leg hem daarna weg om te slapen. Als je kindje langer aan de borst zit, is hij meer aan het “snacken” en sabbelen. Als je kindje goed drinkt, helpt dat het slaapritme. Niet alleen omdat hij op een volle maag goed slaapt maar ook omdat hij leert zelf in slaap te vallen en niet aan alleen aan je borst of aan de fles in slaapt valt.

Hoeveel slaapt de gemiddelde baby?

Babies slapen in de eerste drie maanden zo’n 16 uur per dag in kleine blokjes van 3 tot 4 uur en is daarna een uurtje wakker. In dat uurtje is de voeding. Hoe ouder de baby wordt, hoe langer hij aan één stuk slaapt. Bij drie tot vier maanden slaapt je baby nog 3 tot 4 keer per etmaal en is hij meestal in staat om de hele nacht door te slapen.

Waar slaapt je baby?

Vind je het een fijn idee als je kind dichtbij je ligt? De eerste drie maanden kun je je baby gerust bij jou op de kamer leggen. Leg je baby niet bij jou in bed dat is niet veilig. Het beste is als je kindje ook overdag in zijn eigen bed slaapt en niet bijvoorbeeld in de woonkamer. Dan leer je hem dat zodra hij in bed ligt, dat het moment is om te gaan slapen. Het maakt dan onderdeel uit van het bedritueel.

Inbakeren

Als bovenstaande nog niet voldoende helpt, dan kun je overwegen je kindje in te bakeren. Jonge kindjes hebben hun lichaam nog niet onder controle. Met de bewegingen van hun armpjes en handjes maken ze zichzelf regelmatig wakker. Inbakeren kan dan zeker helpen. Daarbij geeft het je een kindje een geborgen gevoel. Het kindje gaat op een gegeven moment ook begrijpen dat het inbakeren betekent dat het tijd is om te slapen. Op internet is veel informatie te vinden over het inbakeren van je kindje.

Babyslaapzak

Een babyslaapzak voorkomt weggetrapte lakens en dekens en kan je kindje een geboren gevoel geven.

Houd de temperatuur in de babykamer relatief laag. Zeker als je baby een slaapzak draagt, is het prettig als het er niet warmer dan 15-18 graden is.

Zorg dat je baby overdag voldoende slaapt. Als je baby overdag weinig slaap krijgt, kan hij of zij door oververmoeidheid ’s nachts erg onrustig worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *