Slapen is niet alleen nodig om het lichaam tot rust te brengen maar heeft ook nog zoveel andere functies

Je vind overal wel iets aan informatie over slaapproblemen bij kinderen maar echt uitgebreide informatie met goede tips? Zelf ben ik gezegend met vier kinderen. Hierdoor veel ervaring met goede slapers maar ook zeker met slechte slapers. Weet hierdoor als geen ander dat het zo belangrijk is om goed te kunnen slapen.

Je kent toch ook wel de verhalen die je b.v hoort op het schoolplein bij het wachten op het kroos wat uit school komt. “mijn kind komt elke nacht en gaat tussen ons in liggen” of “manlief ligt al weken op de bank anders slaapt hij helemaal niet i.v.m ons kind”

Als je kind niet wil slapen of vaak niet kan slapen in de nachtelijke periode dan lijdt hier vaak het hele gezin onder. Iedereen is wel even wakker in de nacht als zoon of dochterlief begint te huilen omdat ze wakker zijn geworden. Door het slechte slapen in de nacht heeft dit ook zijn uitwerking op de dag vooral als het nachtelijke slaapprobleem zich al weken of vaak zelfs maanden voordoet. Iedereen is moe en door deze vermoeidheid ben je prikkelbaar, slechte concentratie, invloed op het leren en zeker invloed op het gedrag van jezelf en je kind.

Goed slapen is dus echt voor iedereen van levensbelang