In de kinderkleding en in de kinderschoenen van hele bekende merken zitten veel schadelijke chemische stoffen die slecht zijn voor onze kinderen en het milieu.

Dit geven milieuorganisaties aan op basis van eigen onderzoeken die ze gedaan hebben. De chemische stoffen vormen in de aangetroffen hoeveelheden geen gevaar voor de gezondheid zeggen ze, maar het bevestigt volgens de milieuorganisaties dat bij het maken van kinderkleding en kinderschoenen nog altijd op grote schaal schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Er zit vooral een grote hoeveelheid weekmakers in deze kinderkleding en kinderschoenen.

De luxemerken

De milieuorganisaties hebben voor hun onderzoek 82 textielstukken gekocht. De spullen zijn gemaakt in 25 landen of regio’s. Onder de onderzochte merken zijn C&A, H&M, Disney, Burberry, Adidas, Nike en Puma. De chemicaliën zijn aangetroffen bij zowel exclusieve luxemerken als budgetmode hier zie je geen verschil.

Omdat China een hele belangrijke textielproducent is, roepen milieuorganisatie de Chinese overheid op om het gebruik van de chemische stoffen in de textielindustrie zo snel mogelijk te stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *