Ons gezin bestaat uit 4 kinderen, een meid van 16 jaar, dochter van 7 jaar, een zoon van 3 jaar en een zoon van 1 jaar. Je kunt je voorstellen dat met deze leeftijden en zoveel kinderen het speelgoed rond mijn oren komt vliegen. Kasten staan vol met spellen, beneden staat 1 bak peuter speelgoed, een bak lego en ook nog 2 lades in mijn dressoir met hun eigen speelgoed ( 3 jaar en 7 jaar) en dan boven nog een bak met treinen en een treinbaan. Naast al dit moois heeft iedereen ook nog zijn eigen knuffels. Je kun je voorstellen dat ik nooit blij wordt van verjaardagen en feestdagen want waar moet je met al dat nieuwe spul naartoe….

Wij hebben hier nu wat op bedacht, want op het moment dat er wat nieuws binnen komt gaat er ook wat Samen spelen samen delenuit…zo behouden we leefruimten beneden maar vooral in hun bedden. Meer dan 10 knuffels doen we niet meer. Ik kan de kinderen in de nacht niet eens meer terug vinden met al die knuffels en bij het verschonen van de beden is het anders ook geen doen pfff…….

Nu, het speelgoed delen onderling, dat is best lastig met alle verschillende leeftijden, maar ik probeer het altijd toch. Alles wat in huis ligt moet gedeeld worden alleen de spullen die bij hun bed op hun eigen plankje liggen, daar mag niemand aankomen dat is van hunzelf. Na deze regel te hebben ingevoerd gingen Esmaralda (7 jaar) en Valerio (3 jaar) hamsteren…. je weet wel zoals op die reclame bij de AH.

Er werdt dus gehamsterd op hun eigen plankje, maar het plankje was al snel vol dus werd het niet alleen hun plank waar gehamsterd werdt maar ook onder hun dekens. Ik heb Valerio midden in de nacht nog wel eens gevonden met de speelgoed telefoon van zijn broertje nog in zijn hand, want tja deze pasten niet meer op de plank maar deze vond hij toch ook wel mooi dus hamsteren dat ding!

Nu na een paar keer de planken en de bedden geruimd te hebben snappen ze dat ze echt alleen hun eigen speelgoed mogen hamsteren tot het plankje vol is. Wanneer deze vol is moet er geruimd worden en in dit ruim proces worden er pittige keuzes gemaakt want wat hou je nu wel en wat ga je met de rest van je broers en of zussen delen ….dit speelt vooral na een verjaardag of feestdag….

Tip…Elk kind heeft een plekje voor zichzelf nodig maar in de gezamenlijke ruimtes moet er gedeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *