GOTS-Certification_NumberBij Kinderpyjama Winkel vind je ook pyjama’s, nachthemdjes en jumpsuits van biologische katoen dit is ons eigen Corazon merk. Ze zijn geproduceerd volgens de GOTS standaard. Dit betekent dat we milieuverantwoord fabriceren, van vezel tot verkoop.

We gebruiken biologisch katoen en een milieuvriendelijk productieproces, waarbij iedereen een eerlijk loon verdient. Met dit keurmerk ben je er bovendien zeker van, dat er geen reststoffen van chemicaliën en zware metalen in de kleertjes zitten. En daarmee slapen jij en je kind allebei een stuk lekkerder.

Katoen is het meest vervuilende landbouwproduct wat er is. Bij de katoenteelt worden de meeste chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt waardoor dit dus in de kleding van jezelf en die van onze kinderen komen te zitten. Zo’n 16% van de bestrijdingsmiddelen voor slechts 2,5% van het totale landbouw oppervlak. Daarom is het belangrijk dat we steeds meer aandacht vragen voor biologisch katoen.

De mensen uit de katoenteelt

Katoen wordt veel verbouwd in India en China. Een van de grote problemen is dat de lokale boeren niet weten hoe ze moeten omgaan met pesticiden zoals Europese boeren dat doen. Ze werken vaak onbeschermd, en wassen zich zelf niet met warm water waardoor de gifstoffen in de huid trekken en na een aantal jaar ernstig ziek worden.

Natuurlijke teeltmethode

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder pesticiden. Om ervoor te zorgen dat het gewas niet wordt opgegeten door beestjes worden er andere insecten ingezet om deze schadelijke insectenpopulaties tegen te gaan. Ongedierte wordt ook bestreden door het toepassen van botanische plantenextracten. En er vindt veel wisselteelt plaats om de voedingsstoffen die in de grond zitten te behouden.

Biologisch katoen wordt ook weer ouderwets met de hand geplukt. Want om het machinaal te kunnen plukken moet chemisch ontbladeringsmiddel worden gebruikt en dat is natuurlijk niet toegestaan.

Kies daarom voor de biologische pyjama’s van Kinderpyjama Winkel!