Hoe ziet jullie bedritueel eruit?. Het bed ritueel begint bij ons vaak al om 18:30. Al het speelgoed wordt eerst opgeruimd beneden, de kinderen helpen daar ook graag aan mee. Daarna gaan we dan gezamenlijk op zoek naar de lievelingsknuffels, want deze moeten natuurlijk wel mee naar bed. Onze middelste zoon krijgt, hoe fout het ook is, een drinkflesje mee met ..JA zoete limonade.

Dan de trap op, wat best een onderneming is voor onze zoon van 2 want hij ziet onze trap als een grote berg die elke dag opnieuw beklommen moet worden en dit kost tijd…vooral veel tijd.

Eenmaal boven aangekomen moeten de pyjama’s aan en dit is altijd een blij moment. Pyjama’s zijn de beste kledingstukken die onze kinderen bezitten, want als ze mochten kiezen deden ze hun pyjama nooit meer uit. Ze lopen het liefst dag en nacht in hun pyjama’s rond.

In de badkamer moeten dan nog de tanden moeten gepoetst worden. Onze middelste zoon krijgt daarvoor eerst een grote handdoek om zijn nek zodat de kwijlende tandpasta niet op z’n pyjama terecht komt. Je wilt natuurlijk niet weten hoe onze badmat, waar hij op staat, eruit ziet. Daar komt alles op terecht wat de handdoek niet opvangt. Dochterlief heeft een gaatje in haar kies, wat erg pijnlijk is met poetsen. Ze gilt dan alles bij elkaar waardoor ik toch weer elke avond denk: “ohhh ik moet echt even de tandarts bellen….”

Snel naar bed onze dochter gaat bovenin en onze zoon gaat onderin het stapelbed. Beide gaan ze dan op zoek naar al hun knuffels, die op vaste plekjes worden gelegd. Het licht gaat uit terwijl onze zoon nog snel die limonade naar binnen werkt en roept waneer hij klaar is.

Weltruste kids…..truste PAPA

En hoe ziet jullie bedritueel eruit??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *