Griep heerst nu en gaat gepaard met koorts maar wat is een koortsstuip , Nou we hadden zaterdag al met onze zoon (bijna 2 ) in het ziekenhuis gezetten ivm heftige griepverschijnselen en de angst voor een hersenvliesontsteking maar dit was niet het geval en mochten gelukkig weer naar huis kinderpyjamawinkel.nl/griep-heerst-weer-wanneer-is-hersenvliesontsteking/

Nu denk je oke nou lekker uitzieken thuis en dan gaat het vanzelf wel weer goed. Nou we kwamen erachter dat dit toch niet helemaal opging bij ons deze nacht. Na het ziekenhuis bezoek bleef Quintino wel koorts houden maar dit was met zetpillen goed te onderdrukken. Dus als de koorts kwam de zetpil erin en na een uur was hij er weer.

Dit liep gisteren nacht even anders. We hadden Quintino rustig in bad gedaan (hij is bang voor water) dit ging eigelijk best goed. Met het in bad doen vonden we hem al best koud vooral zijn handjes dus deze lekker onderwater gehouden om op te warmen. Met papa en Quintino nog in bad heb ik zijn flesje gemaakt en alles klaargelegd zodat hij zo uit bad snel aangekleed kon worden en lekker met zijn warme fles naar bed kon.

Rond 02:30 werk ik wakker door het gekreun van Quintino ben even in het donker gaan kijken…nou eigelijk meer voelen of hij koorts had maar dit was niet het geval ging er vanuit dat het gekreun meer iets was ivm dromen wat kinderen vaak heviger hebben als ze koorts hebben gehad of nog hebben. Weer terug in mijn bed bleef het gekreun maar aanhouden dus stond eigelijk vrij snel weer naast zijn bed. Op het moment dat ik hem eruit tilden voelde ik dat er iets niet klopten hij hielt zich heel erg stijf en hij was verschrikkelijk aan het trillen. Ben met hem op mijn arm meteen naar boven gelopen en heb mijn man wakker gemaakt. Samen hebben we hen onder onze dekens gelegd want hij was echt heel erg koud en dachten dat hij daarom zo trilde. Het trillen bleef maar aanhouden en we kregen hem niet goed warm dus toch maar weer de huisartsen post bellen zoals we zaterdag ook hadden gedaan. Net voor dat we wilden gaan bellen ging hij van heel koud ineens heel snel naar heel warm maar ook met deze hoge koorts (gestopt met meten toen hij 40 graden aan gaf) bleven zijn handen en voeten koud. Snel bellen met de huisartsen post. De arts ging direct in overleg met de kinderarts en ze wilden dat we opnieuw langs kwamen. Onder dit gesprek door was ik al een tas aan het pakken om te kunnen vertrekken maar bij boven komst liep Quintino ineens heel vrolijk rond roepend naar opa en oma en natuurlijk Bumba.

We vonden dit weer opnieuw heel erg vreemd want hoe kan een kind van koud naar heel warm en doodziek ineens naar dit ? Dus maar weer opnieuw de arts gebeld deze gaf aan dat dit wel eens een koortsstuip kon zijn geweest. Het had er alle kenmerken van. Ik dacht altijd dat een koortsstuip alleen kwam door oververhitting (hoge koorts) maar dit is dus niet altijd waar er bestaat ook zoiets als koude koorts waarbij het inwendig oploopt maar aan de buitenkant van het lichaam koud aanvoelt. Het starten van een koortsstuip is niet te voorspellen het komt wanneer het komt maar is niet gevaarlijk zeggen ze..Pittig nachtje was het wel weer met vooral het gevoel van opnieuw onmacht ……

Tip: lees onderstaande link echt even door altijd fijn om te weten ivm kinderen want een koortsstuip komt dus niet alleen wanneer het kind hoge koorts heeft maar kan al eerder optreden.

Koortsstuip dit moet je even gelezen hebben