Elke ochtend weer opnieuw die broodtrommel vullen en met een fles die altijd lekt!

Ohhh wie herkent dit, even nog snel de broodtrommel vullen en drinken meegeven naar school. Dit doen we eigenlijk altijd in een plastic broodtrommel en een plastic drinkflesje die als hij omvalt in de tas of het kind hem niet goed afsluit lekt! Tas komt dan stinkend en plakkerig thuis en deze moet dan snel weer worden gewassen omdat hij de volgende dag weer mee moet.

Ik weet nog goed dat ik ook zo de lunch mee naar school gaf brood en drinken in een plastic broodtrommel en plastic drinkfles en het 10 uurtje in een plastic zakje met een pakje drinken met veel kleurstoffen en suikers. Dit was vooral lekker snel en makkelijk maar als ik er goed over nadacht merkten ik dat ze dat broodje met dat plakje kaas in de plastic trommel helemaal niet zo lekker vonden en vaak half aan gegeten weer werdt terug gestuurd.

Dit moest anders kunnen dat eten in al dat plastic moet iets doen met de smaak want ze vonden het niet lekker maar wisten niet beter dus aten het maar wel op. Ging mij er in verdiepen en kwam er achter dat in al die plastic spullen weekmakers zitten die zeker invloed kunnen hebben op het eten of drinken wat we erin stoppen.

Oke nu ik dat wist hoe gaan we het dan doen? Na even zoeken op internet kwam ik de RVS broodtrommels tegen en drinkbeker deze zijn best prijzig voor de eerste aanschaf maar gaan zeker langer dan 1 schoolseizoen mee. Hoop eigelijk dat ze meegaan totdat ze van de basisschool afgaan. Dit bespaart mij dan dus elk jaar een nieuwe trommel en beker en het is gezonder.

Nu de broodtrommel en fles aangeschaft te hebben moesten deze leuke bakjes ook gevuld worden alleen een broodje met kaas werdt wel erg saai. Ben toen opzoek gegaan naar meer groente en fruit. Haal nu dus elke week alles wat in de aanbieding is dus vaak seizoens groente en fruit voor in de broodtrommel dit hoeft niet duur te zijn want je doet dit eigelijk maar 3 keer in de week. De woensdag en de vrijdag is het alleen een stukje fruit in een kleiner RVS bakje met een beker water of melk. Geef geen zoete drank meer mee want dit drinken we thuis eigenlijk ook niet meer.

Sta nu dus elke ochtend de bakjes te vullen met heerlijke groente en fruit dit lijkt veel werk maar valt eigenlijk wel mee. Het is ook dankbaar werk want mijn bakjes komen nu altijd leeg mee terug:)

Ze eten nu dus niet alleen gezond maar ze vinden het ook echt lekker!!

Tip: Kijk wat er voor jou mogelijk is om in de ochtend klaar te maken voor school. Probeer het zo gezond mogelijk in te vullen. Je kunt ze op deze manier ook zeker nieuwe smaken aanleren doordat ze wat ze meekrijgen ook vaak wel proeven omdat dit alles er kleurijk uitziet.