Buitenspelen deed ik zelf ook altijd heel graag de enige regel die ik toen had was dat ik binnen moest zijn als de lantarenpalen aan gingen. Maar deze regel gaat bij mijn kinderen niet meer op, ze krijgen een aantal extra regels mee….het is een wonder dat ze nog naar buiten willen met mijn strake regelgeving…

  • Goed kijken bij het oversteken! …. in onze buurt is er nogal wat verkeer daarom moeten ze goed kijken bij het oversteken, het liefs kijk ik mee.
  • Bij niemand naar binnen gaan en als ze dat wel willen moeten ze mij dat laten weten……ohhh ik hou er niet van als mijn kinderen maar bij iedereen binnen gaan zitten ook al vinden de ouders dit zelf geen probleem. Ben misschien ook wel een beetje wantrouwig.
  • Af en toe moeten ze zichzelf even laten zien zodat ik weet dat alles goed gaat. …vind het niet fijn als ze de hele dag weg zijn zonder zich even te laten zien.
  • Zeggen waar ze precies zijn in de buurt en veranderen ze van locatie dan komen ze dat melden…..wil precies weten waar ze zijn hou niet van zoeken daar wordt ik onrustig van.
  • Niks van de straat mee naar huis nemen of opeten….we hebben natuurlijk een uitzondering en dat is als ze geld vinden hahaha dit mag natuurlijk mee naar huis!
  • Bij andere ouders niet zeuren om eten of drinken….ohhh dit vind ik echt verschrikkelijk als mijn kinderen bij andere mensen om eten of drinken vragen. Het lijkt dan net of ze thuis niks krijgen.  Ook moet ik ivm de noten allergie van Esmaralda altijd alert zijn.

Het is toch best wel een aardig lijstje geworden, maar ik voel mij er prettig bij. Kan ze nu met een gerust hart buiten laten spelen.

Tip: Wees duidelijk naar je kinderen wat je van ze verwacht als ze buiten spelen.