Baby’s lekker buiten slapen ook in de winter! In Nederland kunnen we het ons bijna niet voorstellen, maar in Scandinavische landen slapen baby’s vanaf twee weken overdag al lekker buiten. Ook als het vriest! De baby’s slapen veel langer en worden erg vrolijker wakker zeggen de ouders.

Ik wil mijn baby ook wel graag buiten laten slapen. Maar moet wel even wennen aan het idee. Want je kunt de babyslaapkamer wel proberen te ventileren, maar buiten in de kinderwagen slaapt de baby altijd zo lekker als ik met hem wandel. Dus waarom niet gewoon lekker buiten slapen!

Ervaringen met baby’s buiten laten slapen uit Finland

Essi komt uit Finland en liet haar dochters daar altijd buiten slapen. “Baby’s buiten overdag een slaapje laten doen wordt in Finland aanbevolen. De consultatiebureaus raden een slaapje van twee tot vier uur lang buiten aan vanaf ongeveer twee weken (totdat ze zelf uit de wagen klimmen). Heel veel mensen vinden het erg vervelend wanneer het kind niet meer in de wagen kan slapen, want je merkt het meteen dat de dutjes dan korter worden en dat het kind niet meer zo lekker uitgerust is. Na een dutje binnen zijn ze zelfs zweterig. Een baby die veel frisse lucht overdag heeft gekregen en een lang dutje heeft gedaan slaapt ‘s nachts meestal ook beter. En een baby die lang slaapt is ook een heerlijke pauze voor de ouders!