Onze zoon Valerio wordt zaterdag 4 jaar oud. Dit is een heel spannend moment voor hem en natuurlijk voor mama want hij gaat naar de kleuterschool!! Maandag is het zover zijn eerste schooldag.

Nu wordt hij 4 jaar maar hoeft nog niet verplicht naar school hij mag ook nog een jaartje extra thuisblijven als je dat zou willen. Wij kiezen ervoor zoals 98% van de Nederlandse gezinnen om hem naar school te laten gaan niet meteen fulltime maar 4 dagen in de week tot 13:00 de woensdag is hij vrij dan kan hij nog even een dagje uitrusten en bijslapen wanneer nodig. Dit is ook het rooster wat de school hanteert dus alle 4 jarige gaan hier 4 dagen en de 5 jarige gaan 5 dagen tot 13:00.

Leerplicht begint pas bij 5 jarige in Nederland dus tot die tijd hoef je geen vrij aan te vragen (officieel) als je op vakantie wilt buiten de school vakanties om. Natuurlijk is het altijd fijn om met de juf te overleggen voordat je boekt. Wij hebben al oudere kinderen die wel verplicht naar school moeten dus voor ons geeft het geen voordelen maar als dit je eerste kindje is op de kleuterschool kun je nog een jaartje langer goedkoper op vakantie omdat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen in de schoolvakanties je kunt hier nog lekker van afwijken.

Tip: geniet nog even samen van dit laatste jaartje dat ze nog niet leerplichtig zijn, je kindje moet nog lang genoeg naar school geloof tot 21 jaar tegenwoordig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *